maanantai 1. joulukuuta 2014

The Strokes - Take It Or Leave It (biisi)



2000-luvun alussa rockille etsittiin kovasti pelastajia. Esimerkiksi Soundi usein vinoili brittilehtien tavalle hehkuttaa uusia tulokkaita, mutta The Strokes ja The White Stripes saivat lehdessä suitsutusta. Yhdessä numerossa The Strokesia kehuttiin taivaisiin kolmessa eri jutussa (artikkelissa, keikka-arviossa ja levyarviossa), muistaakseni myös kolmen eri toimittajan toimesta.

Ja onhan Strokesin debyytti Is This It laadukas levy. Ehkä kuitenkin senkin kohdalla on käynyt Stone Rosesit, eli tulee kuunneltua niitä muutamia huippubiisejä levykokonaisuuden sijaan. Ja Take It Or Leave It taitaa olla niistä kovin. Moni muu bändi valitsisi päätökseksi pitemmän raidan, mutta Take It Or Leave It on alle neljäminuuttinen, kuten muutkin levyn kappaleet. Lopetusbiisin jälkeen on helppo uskoa, että Strokes pelastaisi rockin. Mutta jälleen kerran minulle riitti tämä biisinippu ja omat kokemukset rajoittuvat bändiltä tunnetuimpaan levyyn. Room on Fire -seuraajalta tuli kuunneltua joku biisi, en tainnut innostua, mutta voisi sille antaa toisen mahdollisuuden. Käsittääkseni se on ihan hyvä levy, myöhemmät eivät ole sitten niin kehuja saaneet. Eli jälkeenpäin katseltuna The White Stripes taisi olla hype-kaksikosta se merkittävämpi bändi.

Mitähän mieltä Soundi sitten on nykyisin Strokes-hehkutuksesta? No, tuskinpa toimittajien hävetä tarvitsee, onhan Is This It oikeasti hieno ja merkittävä levy. Myös bändin myöhempiä tuotoksia on kehuttu lehden sivuilla. Sen sijaan vuonna 2013 100-parasta levyä -kriitikkoäänestyksessä ei Is This Itia nähty. Mutta eipä "uusilla" levyillä muutenkaan listalla juhlittu; Arcade Firen Funeral oli ainoa maininta 2000-luvulta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti