maanantai 15. syyskuuta 2014

Tulipa katsottua: Yksinäinen asemapäällikkö


Viimeaikoina olen jopa saanut katsottua elokuvia, tosin en edelleenkään suorana teeveestä. Pari kyllä on katsottu aika äkkiä tv-esityksen jälkeen, eli eivät jääneet kovalevylle lojumaan.

Yksinäinen asemapäällikkö (The Station Agent) on niitä elokuvia joista on tullut kehuja vastaan, joten olen lisännyt sen pitkälle katsomislistalle. Tiesin että pääosassa on loistava Peter Dinklage, mutta elokuvan lyhyys (90 minuuttia) taisi olla suurin syy miksi katsoin tämän kaikista "pitäisi katsoa" -tallennuksista.

Ja elokuva on oikein mainio. Pidän yleensäkin pikkukaupunkielokuvista, ja olen ajatellut katsovani niitä enemmänkin, jopa niin että en laadusta juuri välitä. Yksinäinen asemapäällikkö ei kuitenkaan ollut aivan sellaista leppoisaa tunnelmaa mitä pikkukaupunkielokuvista haen. Miten sen selittäisi, pidän enemmän Doc Hollywoodin paikoista ja ihmisistä kuin tästä, vaikka toki Yksinäinen asemapäällikkö on elokuvana parempi. Voin suositella, elokuva on sellainen pieni tarina ilman kummempia selittelyjä. Yhdessä vaiheessa nähtiin muuten parin sekunnin ajan kuva, josta tuli heti Suomi mieleen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti