lauantai 6. syyskuuta 2014

Satunnaisia Netflix-huomioita



Viime aikoina on ollut tarkoitus katsoa jotain sarjoja, ja niitä onkin tullut aloiteltua useampi. Useimpia olen katsonut muutaman jakson. Nyt pitää vain miettiä mitkä "pääsevät jatkoon", kuten jotkut aloittamistaan sarjoista sanovat. Archeria en laske näihin mukaan, sillä sen aloittamisesta on jo niin kauan, katsoin vain yhden jakson ja vaikka pidinkin siitä, niin en ole muistanut koko sarjaa..

Boardwalk Empire tuli aloitettua varmaan muutama kuukausi sitten, ja nyt mennään jaksossa numero kolme. Itse sarjassa ei ole mitään vikaa, enkä vielä luovuta. The Wirekin meni alussa samaan tahtiin.

Isänmaan puolesta on hyvä. Kolmas jakso siinäkin katsottu. Mahdollisesti jatkoon.

Orange is the New Black on hyvä sekin, sitä tosin katsottu vain kaksi jaksoa. Ehkä jos seuraavaa mainittua sarjaa ei olisi, niin tätä voisi katsoa useammin.

Mutta paras aloitettu sarja on Buffy vampyyrintappaja. Taisin katsoa sitä aikoinaan televisiosta, mutta en muista mitään jaksoista. Nyt olen katsonut jo peräti viisi jaksoa suht lyhyessä ajassa, ja jokainen on ollut erinomaisen viihdyttävä. Ongelmana on vain se että jaksoja on lähes 150. Nykypäivänä tuonkin sarjan kaudet kestäisivät varmaan 10-15 jaksoa, mutta tuohon aikaan oli lähes pakko tehdä se 22 jaksoa (ensimmäistä kautta lukuunottamatta). Eli saa nähdä minkälaisia täytejaksoja tulee vastaan.

Eli varsin iso projekti koko sarjan katsominen olisi, joten muista mainituista sarjoista pitäisi karsia. Kun lisäksi on vielä yksi sarja minkä voisi aloittaa, eli Doctor Who. En kuitenkaan sitä kokonaisuudessaan aio katsoa, vaan 2000-luvun versiota. Joskus TV2:lta on tullut katsottua lähinnä jakson puolikkaita, ja olen pitänyt paljonkin. Joku päivä sitten piti tsekata teeveestä uusi Tohtori (vaikken ole hänen edeltäjääkään nähnyt), mutta esitettävä jakso olikin Blink, Carey Mulliganin tähdittämä klassikkojakso, jonka olen sen maineen takia katsonut. Tuota jaksoa voi kyllä suositella.

On muuten hienoa että Netflixistä löytyvät Buffyn ja Doctor Whon kaltaiset kulttisarjat. Noiden lisäksi vielä aluperäinen Star Trek ja Twin Peaks. Doctor Whon tapauksessa Netflixistä käsittääkseni puuttuvat tietyt jaksot, mm. eräs tärkeä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti