perjantai 12. syyskuuta 2014

Aliens (elokuva)





Mainio fark.com linkitti kerran artikkeliin jossa lueteltiin parhaita Hollywood-elokuvien jatko-osia. Käsittääkseni moni artikkelin elokuvista ei ole kummoinen, joten Farkin otsikkona linkille oli "ainakin valitsivat oikean elokuvan ykköseksi". Kyseessä oli siis Aliens, ja asia ärsytti minua. En ollut tainnut nähdä elokuvaa silloin, joskus katsoin kyllä alkupuoliskoa. Mutta sisäinen elitismin vastustajani heräsi kun ykkönen ei ollut Terminator 2. Terminator 2:han on täydellinen toimintaelokuva, ja paras jatko-osa?

No, nyt olen nähnyt Aliensin, muistaakseni jopa kolmesti. Ja täytyy sanoa, että tällä hetkellä se on James Cameron-suosikkini. T2 voi olla parempi elokuva, mutta olen nähnyt sen miljoona kertaa, Aliensissa on sentään vielä tuoreutta. Parasta Aliensissa on tunnelma. Elokuvassa ollaan loukussa vieraalla planeetalla. Olen jopa harkinnut, että voisi katsoa ihan huonoja elokuvia samanlaisesta aiheesta. Käsittääkseni kehnoa toimintascifiä kyllä riittää, viihdyttäviä ainakin osa varmasti on.

Aliens on käsittääkseni vaikuttanut elokuvan lisäksi paljon peleihin. Ja kyllähän Cameron itsekin lainaili paljon omasta elokuvastaan Avatariin. Vuosi Aliensin jälkeen ilmestynyt Predatorkin käsittääkseni otti vaikutteita, siinähän myös joukko itsevarmoja toiminnan miehiä saa huomata että tehtävässä tuleekin turpaan ja kunnolla.

Monelle se ensimmäinen Alien on varmaan parempi elokuva, itse en ole sitä katsonut aikoihin, joten en muista paljoa. Mutta ensimmäinen Alien on siis avaruuskauhua, Aliens taas toimintaa. Ja kyseessä on siis yksi parhaista toimintaelokuvista ja jatko-osista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti