tiistai 28. lokakuuta 2014

Tulipa pelattua: Final Fantasy XII


Kun Final Fantasy X osoittautui yhdeksi parhaista peleistä koskaan, piti tietty käydä XII:n kimppuun. Ennakko-odotukset olivat sekavat, tiesin että XII on huomattavan erilainen. Mikä on tietysti järkevää, se ilmestyi kuusi vuotta X:n jälkeen, ja on jo selvästi modernimpaa roolipeliä. Tuntui myös, ettei pelistä puhu juuri kukaan enää, ihan kuin se olisi unohtunut nopeasti.

No, XII osoittautui ainakin yhtä loistavaksi kuin X. Hahmot eivät ole yhtä hyviä, juoni on sekava, mutta pelijärjestelmä on erinomainen, vaikka luulin ettei kympistä voi paljoa parantaa. Tekemistä riittää ja peli on niin koukuttava, että kymppikin jää sillä saralla toiseksi. Jos jokin huono puoli on niin boss fightit olivat kaikki helppoja, ja menivät ekalla yrittämisellä läpi. Ja tämä siis minun taidoillani. Peli on myös hieno, ja musiikki jälleen loistavaa.

Joka tapauksessa sekä X ja XII (XI on nettimoninpeli) vain paransivat pelisarjaa, jonka luulin jo Playstation 1 -vaiheen jälkeen menettävän taikaansa. No, ilmeisesti osa 13 on sitten oikeasti huonohko. Eipä ole kyllä laitettakaan millä sitä pelaisi, ja olenpahan oppinut unohtamaan suurimmat ennakkoluulut. Mutta kyllä PS1:n Final Fantasyissä ja osissa X ja XII riittää pelaamista vielä pitkäksi aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti